Dukes of Archery

Heet je geen Steve Wijler, Peter Elzinga of Martine Couwenberg, maar is het wel je droom om een wedstrijd te schieten tijdens de wereldkampioenschappen handboogschieten 2019 in ’s-Hertogenbosch? Meld je dan aan voor het Dukes of Archery toernooi op zaterdag 15 juni. Dukes of Archery toernooi

Het Dukes of Archery toernooi is de kans om te ervaren hoe het is om een wedstrijd te schieten op de venue van de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten. Compound en recurve shutters van over de hele wereld en van alles niveaus zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi!

Ultieme WK ervaring

De wedstrijden van het Dukes of Archery toernooi worden geschoten bij rugbyclub de Dukes in 's-Hertogenbosch, de officiële kwalificatie venue van de Werelkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019. Om de WK ervaring nog groter te maken zal de venue volledig uitgerust zijn in WK stijl, inclusief tribune en videoschermen.  

Toernooiopzet

De kwalificatie bestaat voor elke deelnemer uit 36 pijlen. Vervolgens worden er in vier pouleronden per ronde 6 pijlen geschoten. Uiteindelijk wordt er een World Archery Alternate finale geschoten door de beste dagschutters. De recurveschutters schieten op 30 meter met een blazoen van 80cm, in het onderdeel compound wordt een afstand van 50 meter gehanteerd met een 80cm 6-rings blazoen.   

Deelname en prijzen

Deelname aan het Dukes of Archery toernooi kan perfect worden gecombineerd met het bezoeken van de compoundfinales van de Wereldkampioenschappen Handboogschieten op zaterdag 15 juni op de Parade. Voor de drie beste van iedere categorie liggen geldprijzen klaar van respectievelijk €150,-, €100,- en €75,-. Het inschrijfgeld voor Dukes of Archery bedraagt €35,- (exclusief 1,50 servicekosten). Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom om op de tribune plaats te nemen. Toegang hiervoor is gratis. 

Programma

Sessie 1: 9.00 uur - 13.00 uur Compound Mannen | Compound Vrouwen | Recurve Vrouwen
Sessie 2: 14.00 uur - 18.00 uur Recurve Mannen

De inschrijvingen voor Dukes of Archery zijn gesloten.