Laatste nieuws

Wie gaan er naar de World Cup finale?

vrijdag 13 juli 2018


De Nederlandse handboogschutters staan aan de vooravond van de vierde Archery World Cup van het seizoen. Na Shanghai, Antalya en Salt Lake City strijken de beste compound en recurve schutters ter wereld vanaf komend weekend neer in Berlijn. De World Cup in de Duitse hoofdstad is de laatste kans om plaatsing af te dwingen voor de World Cup finale in Samsun (Turkije) eind september, iets wat tot nu toe alleen Mike Schloesser gelukt is namens Nederland.  

Mike Schloesser verzekerde zich van een ticket voor de World Cup finale door eind mei de World Cup in Antalya te winnen. De Limburger sloeg vorige maand de World Cup in Salt Late City over, maar is er in Berlijn gewoon weer bij – net als de rest van de Nederlandse compoundploeg die naast Schloesser bestaat uit Sil Pater en Peter Elzinga (mannen), Jody Vermeulen, Sanne de Laat en Martine Couwenberg (vrouwen). Vooral van het Nederlandse vrouwen compoundteam mag het een en ander worden verwacht. De Laat, Vermeulen en Couwenberg wonnen in Shanghai nog brons en zullen in Berlijn ongetwijfeld hopen op nieuw succes.

Wijler voert recurveteam aan

De Nederlandse mannen recurveploeg wordt in Berlijn opnieuw aangevoerd door Steve Wijler. Wijler greep in Salt Lake City nog net naast een gouden medaille. Mede door een breuk in zijn hand verloor hij in de individuele recurve finale van de Italiaan Mauro Nespoli. Door zijn zilveren medaille in de VS maakt Wijler wel een grote kans om op basis van zijn World Cup ranking naar de finales in Samsun te mogen, al moet hij daarvoor nog wel goed presteren in Berlijn. Datzelfde geldt voor de andere leden van de Nederlandse recurveploeg, Sjef van den Berg en Jan van Tongeren, die samen met Wijler Nederlandse handbooggeschiedenis schreven door in Salt Lake City de gouden medaille te winnen op het teamonderdeel. Gijs Broeksma is de vierde recurveschutter die voor Nederland in actie komt.

Nederlandse vrouwen recurveteam

Bijzonder is de aanwezigheid van een Nederlands vrouwen recurveteam in Berlijn. In Salt Lake City maakte Gabriela Bayardo haar debuut voor Nederland op een World Cup. In Berlijn krijgt ze gezelschap van Sietske Visser en Esther Deden. De drie vrouwen toonden zich tijdens de Nederlands Kampioenschappen op de Parade in ’s-Hertogenbosch overtuigend de beste van Nederland. Sietske Viser werd derde, terwijl Deden verrassend Bayardo versloeg in de finale. De vraag is wat zij kunnen op het mondiale podium. 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn