Laatste nieuws

Wordt Mike Schloesser eindelijk Europees Kampioen?

vrijdag 24 augustus 2018

Mike Schloesser hoopt op winst bij de EK

Aankomende week (27 augustus – 1 september ) vinden in Legnica (Polen) de Europese Kampioenschappen Outdoor plaats. Naast de strijd om de Europese titels is het toernooi ook het kwalificatiemoment voor de European Games van Minsk 2019.


Compound

Bij de heren compound staan ook twee heren in de top 10 van de Europese ranglijst. Mike Schloesser bezet momenteel de 2e plaats en Peter Elzinga (winnaar van EK zilver in 2016) staat op plaats 8. Het herenteam wordt gecompleteerd door Sil Pater. Het drietal won samen afgelopen februari brons tijdens de WK indoor. Mike Schloesser hoopt op de eindoverwinning, deze Europese titel is de enige titel die nog ontbreekt op zijn palmares. Het damesteam wordt gevormd door Sanne de Laat, Jody Vermeulen en Martine Couwenberg. Na een bronzen medaille bij de wereldbeker in Shanghai en sterke individuele prestaties gaat het team voor een plek op het podium. Ook individueel zijn er kansen voor de dames op medailles. Afgelopen weekend bewees Sanne de Laat haar goede vorm door de Lowlands Shootout te winnen.


 

Recurve

Team NL staat in Legnica met een sterke selectie aan de start. Zo bestaat het Olympisch herenteam uit Steve Wijler (nummer 1 op de Europese ranking), Sjef van den Berg en Jan van Tongeren. Voor Steve Wijler is dit pas zijn eerste EK en toch een van de titelfavorieten vanwege zijn fantastische prestaties op mondiaal niveau. Esther Deden, Sietske Visser en Gabriele Bayardo vertegenwoordigen TeamNL in het damesteam. Er wordt vooral gekeken naar de ervaren Bayardo, de van oorsprong Mexicaanse komt sinds midden 2018 uit voor Nederland. Bayardo pakte dit jaar een individuele vierde plaats op de wereldbeker in Salt Lake.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn