Laatste nieuws

WK (Para) Handboogschieten in ‘s-Hertogenbosch officieel geopend

zaterdag 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni zijn de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten in ‘s-Hertogenbosch officieel geopend op het Stadhuis. Na een spetterende opening van een swingende brassband en dansgroep op een zonovergoten markt waren alle ogen gericht op burgemeester Mikkers die de voorzitter van de internationale handboogfederatie, prof. dr. Erdener, verwelkomde in ’s-Hertogenbosch. 

Net als bij de Olympische en Paralympische Spelen werd er een officiële eed afgelegd namens alle sporters door para handboogschutter Roy Klaassen en door Pier Elzinga namens alle coaches, dat zij zich aan de regels zullen houden. Na de eed verzamelden de burgemeester, voorzitter Erdener, Lex Roolvink (voorzitter van de Nederlandse Handboog Bond) en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Henri Swinkels, zich op het bordes om de banieren op het stadhuis te onthullen. Vervolgens werd het Nederlandse volkslied a capella ten gehore gebracht en de Nederlandse vlag gehesen. Met deze handelingen zijn de WK (Para) Handboogschieten 2019 officieel geopend. Na afloop kon het aanwezige publiek zelf ook een poging wagen om met pijl en boog te schieten.

De WK Para Handboogschieten starten maandag 3 juni met de kwalificaties op de velden van The Dukes, deze wedstrijden zijn evenals de finales in de Archery2019 Arena op de Parade geheel gratis te bezoeken. Van 10 – 16 juni is het de beurt aan de valide handboogschutters, ook zij schieten de kwalificatieronden bij The Dukes en de finales in de Archery2019 Arena, kaarten voor deze WK-finales zijn te koop via de website. 

Archery2019: van topsport tot de Edwin Evers Band

Een bezoek aan het grootste sportevenement van 2019 is niet alleen een must voor alle sportliefhebbers, ook voor fans van andere sporten en liefhebbers van cultuur valt er voldoende te genieten van 3 tot met 16 juni. Het evenement Archery2019 wordt een feest worden met een mix van topsport en entertainment.

Daarnaast zijn er op de Limietlaan – tussen de Parade en The Dukes - allerlei activiteiten. Er worden verschillende sportclinics verzorgd voor scholen uit de omgeving en bezoekers kunnen gratis handboogschieten. Ook zijn er een escaperoom, een museum en een pop-up bioscoop. In restaurant Archery Club kunnen gasten terecht voor lunch, diner en natuurlijk een Bossche bol. Het terras van het pop-up restaurant heeft een fantastisch uitzicht op het water.  Fans van de Formule1 kunnen op zondag 8 en 9 juni de Formule1 wagen van Max Verstappen bewonderen en wordt bij The Dukes de GP van Canada live uitgezonden op groot scherm. Voetballiefhebbers kunnen op dinsdag 11 juni op de Parade komen kijken naar de WK-wedstrijd Nederland - Nieuw Zeeland. En zelfs als je niets om sport geeft is Archery2019 een feest om bij te zijn. Op dinsdag 11 juni komt YouTube ster Djuncan naar de Parade voor een demonstratie van zijn Fortnite skills, op woensdag 12 juni vindt gratis muziekfeest Hart voor Muziek plaats en donderdag 13 juni staat de Edwin Evers Band in de Archery2019 Arena op de Parade.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn