Laatste nieuws

Ramadan en handboogschieten, gaat dat samen?

woensdag 5 juni 2019

In alle moslimlanden doen inwoners mee aan de ramadan. Een maand lang onthouden ze zich van eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Een flink aantal handboogschutters komt uit een moslimland. Hoe gingen zij deze week om met de ramadan? Wordt het Suikerfeest ook gevierd tijdens de WK Para Handboogschieten door de schutters?



Ayur Demirel is fysiotherapeute van de Turkse handboogschutters. Ze legt uit dat reizen inspannend is. En als je ver van huis bent, hoef je je niet te houden aan de voorschriften. “We eten in het restaurant op het terrein en zijn erg tevreden over het aanbod”. Ayur wil ook graag de gastvrije Turkse gemeenschap uit Den Bosch bedanken “Via de media wisten zij dat ons team mee zou doen aan de wereldkampioenschappen. Ze nodigden ons uit voor een ontmoeting na zonsondergang en verrasten ons met zoetigheden en Turkse lekkernijen.”

Concentratie

Pouriya Jalalipour uit Iran is moslim, net als zijn hele team. Ze hoeven niet te vasten omdat ze op reis zijn en ver van huis. “Een wedstrijd op dit niveau vereist ook veel concentratie. Als het zo warm is zoals afgelopen zondag, kun je dat moeilijk volhouden zonder eten en drinken. Het Suikerfeest vieren we ook niet tijdens het toernooi. Met een volle maag kun je net zomin goed presteren. Daarom hebben we extra goed op onze voeding gelet. Dat was geen enkel probleem, want het eten in het restaurant is echt voortreffelijk! ” 

Restaurant

Jaap Verhagen manager het restaurant waar de sporters en hun begeleiders eten. “We geven in meerdere talen en met iconen aan of er vlees of vis in de gerechten zit. En voor 35 sporters hadden we take-away-diners bereid voor ná zonsondergang." 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn