Laatste nieuws

Scholieren uit heel Nederland vermaken zich tijdens WK Handboogschieten

donderdag 6 juni 2019


Grote steden grijpen WK in Den Bosch aan om samen mee te doen aan uniek side-event

Donderdagochtend 6 juni om 10.00 uur arriveerde de eerste bussen bij het Zuiderpark in Den Bosch. De scholieren uit Eindhoven waren er al een uurtje eerder dan gepland. “De bus was er op tijd en we hadden zóveel zin om te komen!” vertelt een enthousiaste docent bij aankomst. Nog voor de bussen uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht arriveren zitten de scholieren al op de tribune bij de kwalificaties van de WK Handboogschieten. Binnen het uur arriveren ook de andere schoolklassen.De ruim 120 kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen. De ene groep begint met een clinic handboogschieten, de ander met hockey, voetbal of basketbal. Een complete schoolsportdag met als kers op de taart (of slagroom in de Bossche bol 😉) een bezoek aan de wedstrijden van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten. Natuurlijk is ook Archy van de partij. De WK-mascotte die alle deelnemers aanmoedigt en enthousiasmeert om lekker te sporten. 

Niet alleen de docenten zijn enthousiast, maar vooral de deelnemende kinderen. Overal klinkt veel (en luid) gelach, zijn de nodige zweetdruppels zichtbaar en is er naast onderlinge competitie vooral veel ruimte om samen te werken en te genieten. En dat allemaal in een heerlijk zonnetje.

Het is een unieke dag. Alle leerlingen zitten op speciale scholen voor kinderen met een gedrags- en/of psychiatrische problemen. Onderzoek wijst uit dat Handboogschieten een positieve bijdrage kan leveren aan kinderen/mensen met deze problematiek. Het is dan ook niet toevallig dat deze vier grote steden vanuit het programma “Kracht van Sportevenementen” (een netwerk van de 5 grootste gemeenten, provincies Noord-Brabant en Gelderland, NOC*NSF, NBTC en het ministerie van VWS) deze wereldkampioenschappen hebben uitgekozen om met elkaar extra tijd en aandacht te besteden aan deze doelgroep. Een unieke samenwerking, tijdens een uniek evenement! 

De WK (Para) Handboogschieten is zoveel meer dan “slechts” een sportevenement. 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn