Laatste nieuws

Gaby en Sjef gaan voor goud!

donderdag 13 juni 2019

De Nederlandse handboogschutters hebben dit weekend een prachtig podium om in eigen land WK-medailles te veroveren. Aan de voet van de Sint Janskathedraal in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch is een tijdelijk stadion gebouwd met plek voor zo’n 2000 fans.

De Nederlandse heren teams, zowel compound als recurve, schieten dit weekend de finale om het brons. Op zaterdag is het eerst de beurt aan het recurveteam met Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater, op zondag schieten Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven in de Olympische discipline.

Sjef van den Berg schiet zondag samen met Gabriela Bayardo Chan om het goud in de gemengde recurve finale op de Parade. De van oorsprong Mexicaanse  Bayardo komt nog maar net voor het Nederlandse team uit en is ontzettend blij om direct van waarde te kunnen zijn: “Dit betekent veel voor mij, geweldig om zondag in de finale te staan.” Van den Berg hoopt op volle oranje tribunes: “Ik hoop echt dat we van het thuisvoordeel kunnen profiteren en dat de Nederlandse fans ons helpen om de Koreaanse topfavorieten te verslaan.”

Minister Medische Sport en Zorg, Bruno Bruins, bracht ook een bezoek tijdens de wedstrijden van de Nederlanders. Voor Bruins zijn de geïntegreerde wereldkampioenschappen een voorbeeld voor toekomstige sportevenementen in Nederland: “Zo hoort het eigenlijk te zijn.”

Programma Nederlanders:

Zaterdag 15 juni:
11:04 – 11:29 uur: Brons: Compound heren teamfinale met Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater

Zondag 16 juni
11:04 – 11:29 uur: Bronzen finale: Recurve herenteam met Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven

14:20 – 14:40 uur: Gouden finale: Recurve gemengdteam  met Sjef van den Berg en Gabriela Bayardo Chan

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn