Laatste nieuws

Bow Bingo voor 200 ouderen

vrijdag 14 juni 2019

Dat de WK (Para) Handboogschieten veel meer is dan alleen een sportevenement, was vandaag goed zichtbaar. Op deze laatste dag voorafgaand aan het finaleweekend, waren het niet de atleten, maar ruim 230 ouderen die het stralende middelpunt vormden. Op uitnodiging van de organisatie en met medewerking van stichting Met Je Hart, bracht een grote groep senioren uit de regio ’s-Hertogenbosch een bezoek aan de WK.


In het kader van het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen, arriveerden rond half twee ’s middags, vijf volle touringcars op het wedstrijdterrein. Na een warm welkom met een kop koffie en een Bossche Bol, werd er gestart met de ‘Bow Bingo’. Op de plek waar ’s ochtends nog werd gestreden om Olympische deelnameplaatsen, stond er nu een enorme bingokaart opgesteld. Melissa Platenburg, vijfvoudig Nederlands kampioen para-handboogschieten, was speciaal voor de gelegenheid aanwezig om haar pijlen op de bingokaart te richten. Duidelijk genietend van de entourage, streden de ouderen - met een bingokaart in de hand - om verschillende prijzen.

“Cadeautje om hier te mogen zijn”


Eén van de deelnemers is de 69-jarige Jainy: “Ik vind het echt een cadeautje om hier te mogen zijn. Het is erg leuk om zoveel mensen uit verschillende landen bij elkaar te zien.” Met een brede lach op de mond vertelt ze hoeveel zin ze heeft om haar kinderen en kleinkinderen over de dag te vertellen. Een paar stoelen verderop zitten Mieke (88) en Nico (89). Ze kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en zijn nog steeds onafscheidelijk. Nico: “We zijn allebei niet meer zo mobiel, wat het soms lastig maakt om de deur uit te gaan. Dankzij stichting Met Je Hart kunnen we nu toch leuke dingen blijven doen.”

Nieuwe vriendschappen


Aimee Romme, Teamcoördinator stichting Met Je Hart: “Met ons vrijwilligersteam zetten we ons in voor ouderen die met eenzaamheidsgevoelens kampen. Door het organiseren van dit soort activiteiten, helpen we deze mensen om nieuwe sociale contacten op te doen. Als je om je heen kijkt zie je verschillende ouderen hand in hand over het terrein lopen en plezier met elkaar maken. Dat vind ik geweldig om te zien.” Joan Kuipers, Wijkcoördinator: “We kiezen er bewust voor om activiteiten in de buurt te organiseren. Hierdoor kunnen de ouderen op een later moment nog eens bij elkaar op de koffie.”
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn