Laatste nieuws

Archery2019 helpt leerlingen aan hun diploma

zaterdag 15 juni 2019

Naast dat er deze twee weken ultieme topsport wordt bedreven in ’s-Hertogenbosch, is er afgelopen jaar al veel gedaan om straks na het WK ook werkelijk wat achter te laten. Begin dit jaar zijn de Stay Focused trainingen gestart voor examenleerlingen van het voorgezet onderwijs uit ’s-Hertogenbosch. Een trainingstool waarbij het handboogschieten werd gecombineerd met een focustraining, om bijna 200 leerlingen optimaal voor te bereiden op hun examens.

De handboogsport vereist veel concentratie en focus. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die aantonen dat handboogschieten helpt bij de ontwikkeling van je concentratievermogen. Rondom de WK Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch werd het onderzoek in de praktijk getest. Diverse eindexamenklassen in ’s-Hertogenbosch en omgeving volgden drie trainingen, bestaande uit een clinic handboogschieten, een theorieles over concentratie en nog clinic handboogschieten. Bij deze laatste clinic kon men de aangeleerde theorie in de praktijk brengen. De leerlingen kregen veel handzame tips mee om deze ook tijdens de examens te gebruiken.

Inmiddels zijn de meeste resultaten bekend en lijkt het erop dat 94,4% van de Stay Focused-leerlingen zijn of haar examen heeft gehaald! Nog niet alle cijfers zijn bekend, maar het landelijk gemiddelde vorig jaar lag ruim 2% lager (92,1% in 2018). In ’s-Hertogenbosch lag het slagingspercentage op 90,1% zelfs nog iets lager. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar als de trainingen alleen al hebben bijgedragen aan een beetje vertrouwen voor deze leerlingen om hun eindexamens succesvol te kunnen afronden, dan lijkt het programma geslaagd! 

Aan alle Stay Focused-leerlingen: gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma. Op naar een succesvolle en gelukkige vervolgcarrière.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn