Laatste nieuws

Liefde bekroond met zilveren medaille

zondag 16 juni 2019

Tijdens een wedstrijd in Mexico ontmoette Gabriela Bayardo haar grote liefde, compoundschutter Mike Schloesser. Het was liefde op het eerste gezicht. Sinds 2017 woont ze met hem samen in Limburg. Ze moest wel een jaar aan de kant blijven als handboogschutter op internationale wedstrijden en miste daardoor de wereldkampioenschappen in haar geboorteland. Dat zijn de regels als je voor een ander land wilt uitkomen. Gisteren won vriend Mike een bronzen medaille op het niet-olympische onderdeel compound, maar vandaag stond Gabriela zelf vol in de schijnwerpers voor Team NL. In de mix-finale schoot ze samen met Sjef van den Berg een zilveren medaille voor een volle oranje tribune. Het duo moest met 6-0 buigen voor de Zuid-Koreaanse topspelers.    

Oranje
In rap Spaans vertelt Gabriela dat het deze week een emotionele achtbaan is geweest. “De medailles die we mee naar huis nemen, zijn de kroon op alles. Mike en ik hebben samen heel veel getraind, terwijl ik ook moet inburgeren en de Nederlandse taal onder de knie moet krijgen. Ik voel me wel steeds beter thuis hier en vertegenwoordig deze week met trots de oranje kleur van Nederland. Het publiek, de zon, de aanmoedigingen en het applaus… una maravilla”.

Olympische Spelen
Gabriela kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Van 21 tot 27 juni zijn de European Games in Minsk. Daar hoop ik een kwalificatie binnen te halen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Daarna gaan we door naar Berlijn en misschien, héél misschien zit er nog een korte vakantie in naar mijn familie in Mexico”.  De prijsuitreiking op de Parade had al een klein Olympisch tintje. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité reikte de prijzen uit op deze slotdag van de WK handboogschieten.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn