Laatste nieuws

WK Handboogschieten 2019

donderdag 2 februari 2017

De internationale handboog federatie World Archery heeft het WK Handboogschieten 2019 toegekend aan de stad ’s-Hertogenbosch. Nederland verkreeg daarbij met ‘s-Hertogenbosch de voorkeur boven medekandidaten Groot-Brittanië en Dubai.

De WK Handboogschieten vinden in juni 2019 plaats en is een geïntegreerd kampioenschap. Dat houdt in dat het WK zowel voor reguliere als voor para-atleten binnen hetzelfde evenement plaatsvindt. Door beide WK’s te integreren ontstaat er enerzijds meer aandacht voor de mindervalide sporters en zijn er anderzijds meer mogelijkheden om het evenement te combineren met verschillende side events. Naar verwachting nemen aan het totale WK ruim 1.000 atleten deel uit bijna 120 landen, aangevuld met zo’n 600 personen begeleiding.

De finalewedstrijden vinden plaats in een speciaal daarvoor gebouwde arena op de Parade, midden in het sfeervolle historische hart van ’s-Hertogenbosch. De kwalificaties vinden plaats op de rugbyvelden van The Dukes, op loopafstand van de Parade. Voormalig burgemeester Rombouts toonde zich direct groot voorstander van het WK Handboogschieten: “ ’s-Hertogenbosch heeft vele prachtige grootstedelijke evenementen en ontvangsten gerealiseerd. Het WK Handboogschieten past in de lijn van evenementen en ontvangsten  die we in onze historische binnenstad op heel bijzondere wijze kunnen faciliteren. Daar zien we als stad naar uit.” Ook de provincie Noord-Brabant, thuisbasis van de NHB en een derde van alle handboogverenigingen in Nederland, is tevreden over het binnenhalen van dit bijzondere evenement omdat het past binnen de ambitie om internationale en innovatieve evenementen naar de provincie te halen.

Doordat de wereldkampioenschappen plaatsvinden in een preolympisch en –paralympisch jaar gelden ze als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen in Tokyo2020. De NHB verwacht dat dit resulteert in een maximaal deelnemersaantal. Bovendien zal een WK in eigen land naar verwachting thuisvoordeel opleveren voor de Nederlandse atleten tijdens het toernooi én in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen. Nederlandse kanshebbers  op de WK zijn onder andere Steve Wijler en Sjef van de Berg (recurve) plus Peter Elzinga en Mike Schloesser (compound).

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn