Maatschappelijke spin-off

Om de maatschappelijke spin-off te waarborgen is met vertegenwoordigers van de organisatie, sport, stad en provincie gewerkt aan een spin-off programma, waarbij sterk wordt ingezet op de thema’s gezondheid & vitaliteit en participatie & cohesie.De hoofddoelgroepen van het spin-off programma zijn:
  • Kinderen
  • Ouderen 
  • Mindervaliden 
Voor deze doelgroepen zijn activiteiten ontworpen, die aansluiten bij hun beleving en interesses: 

1. Dukes of Archery clinics

De handboogsport wordt letterlijk naar de gymzaal gebracht. In aanloop naar de WK worden 50 middelbare scholen bezocht met de Dukes of Archery clinics. 

2. Stay focused

Tijdens de workshops handboogschieten krijgen examenleerlingen van acht Bossche middelbare scholen tips en tricks om zich goed te kunnen concentreren tijdens hun examenvoorbereidingen.

3. Archery for Everyone

In het najaar worden zorginstellingen en revalidatiecentra in de regio’s Noord-Brabant en de Randstad bezocht met de missie om nieuwe Dukes te ontdekken. In samenwerking met een team van handboogambassadeurs met een beperking, worden handboogverenigingen bezocht om de verenigingen kennis te laten maken met de kansen van aangepast sporten en te helpen met de integratie hiervan.

4. Dukes of Archery kinderfeestjes

In ’s-Hertogenbosch kunnen zo’n 3.000 kinderen hun verjaardag niet vieren omdat zij leven onder de armoedegrens. Vanaf het ‘One Year to Go-moment’ wordt elke woensdagmiddag een Dukes of Archery kinderfeestjes georganiseerd met het doel: jarig zijn moet voor ieder kind in ’s-Hertogenbosch een feestje zijn. Tijdens deze middag beleven deze kinderen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een fantastische middag.

5. Beleef Archery

Verzorgingsinstellingen in Noord-Brabant krijgen de gelegenheid om met hun bewoners een bezoek te brengen aan de WK Handboogschieten. Ouderen krijgen een heerlijke dag uit.